Saffransrisotto med dill- och chilimarinerade räkor, fänkål och brynt smör
35-45
Laktosfri
Utan gluten

Saffransrisotto med dill- och chilimarinerade räkor, fänkål och brynt smör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • vitlök
  • olivolja
  • tomatpuré
  • salt
  • smör

Risotto

Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Tomatpuré
1 msk
Saffran
1 förp
Riven parmesan (Mjölk)
50 g

Dill- och chilimarinerade räkor

Dill
20 g
Vitlök
½ klyfta
Chili flakes
2 krm
Olivolja
Räkor (Kräftdjur)
1 förp

Fänkålssallad

Fänkål
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Salt
2 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 585 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. 
  2. Risotto: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och saffran. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. 
  3. Dill- och chilimarinerade räkor: Finhacka dill (spara eventuellt några dillvippor till garnering). Blanda dill, pressad vitlök, chili flakes och lite olivolja i en bunke. Häll av räkorna. Blanda ner räkorna i bunken.
  4. Fänkålssallad: Strimla eller hyvla (gärna på mandolin) fänkål så tunt som möjligt. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite olivolja och salt.
  5. Brynt smör: Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. 
  6. Risotto: Blanda ner riven parmesanost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera saffransrisotto i två tallrikar. Toppa med marinerade räkor och fänkålssallad. Ringla över brynt smör och garnera eventuellt med några dillvippor.