Babel bowl med sötpotatis, tahinidressing och cashewnötter
30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Babel bowl med sötpotatis, tahinidressing och cashewnötter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrön,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • neutral olja
  • vatten
  • vitlök

Rostad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk

Tahinidressing

Lime
½ st
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 förp
Salt
Neutral olja
1 msk
Vatten
2 msk
Coconut cream
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm

Babel bowl

Belugalinser
125 g
Mynta
20 g
Tomat
1 st
Rädisor
1 förp
Mixsallad
30 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 617 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 62 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna cashewnötterna i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad sötpotatis: Skala och tärna sötpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
  3. Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
  4. Tahinidressing: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg sesamfröna i en mixerbunke och tillsätt salt och neutral olja. Mixa slätt. Rör ner coconut cream, vatten, limeskal, pressad limesaft, pressad vitlök och chili flakes.
  5. Babel bowl: Strimla mynta. Tärna tomat och skiva rädisor.
  6. Lägg upp belugalinser, rostad sötpotatis och mixsallad i 2 skålar. Toppa med tomat, rädisor, mynta och cashewnötter (se tips!). Servera med tahinidressing.