30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Babel bowl med sötpotatis, tahinidressing och cashewnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrön,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- neutral olja
- vatten
- vitlök
Rostad sötpotatis
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Tahinidressing
Lime
½ st
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 förp
Salt
Neutral olja
1 msk
Vatten
2 msk
Coconut cream
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Babel bowl
Belugalinser
125 g
Mynta
20 g
Tomat
1 st
Rädisor
1 förp
Mixsallad
30 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 617 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna cashewnötterna i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad sötpotatis: Skala och tärna sötpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
- Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
- Tahinidressing: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg sesamfröna i en mixerbunke och tillsätt salt och neutral olja. Mixa slätt. Rör ner coconut cream, vatten, limeskal, pressad limesaft, pressad vitlök och chili flakes.
- Babel bowl: Strimla mynta. Tärna tomat och skiva rädisor.
- Lägg upp belugalinser, rostad sötpotatis och mixsallad i 2 skålar. Toppa med tomat, rädisor, mynta och cashewnötter (se tips!). Servera med tahinidressing.