20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Morots- och linssoppa med apelsin, timjan, pumpa- och solroskärnor och surdegsbaguette
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- tomatpuré
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
Morots- och linssoppa
Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Röda linser
¾ dl
Vatten
7 dl
Tomatpuré
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Timjan
10 g
Apelsin
½ st
Salt
Svartpeppar
Till servering
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Frömix
40 g
Tomat
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 678 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 102 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Skala och grovriv morötter. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morot, lök, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min.
- Tillsätt röda linser, vatten, tomatpuré och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka.
- Värm surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka timjan (spara några kvistar till servering). Ta soppan från värmen och mixa till önskad konsistens. Rör ner timjan och pressad apelsinsaft. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Rosta frömix med pumpakärnor i en torr och het stekpanna tills de är gyllene! Grovhacka tomat.
- Toppa morots- och linssoppan med rostad frömix, hackad tomat och timjan. Servera med surdegsbaguette.