Morots- och linssoppa med apelsin, timjan, pumpa- och solroskärnor och surdegsbaguette
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Morots- och linssoppa med apelsin, timjan, pumpa- och solroskärnor och surdegsbaguette

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • tomatpuré
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Morots- och linssoppa

Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Röda linser
¾ dl
Vatten
7 dl
Tomatpuré
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Timjan
10 g
Apelsin
½ st
Salt
Svartpeppar

Till servering

Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Frömix
40 g
Tomat
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 678 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 102 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Skala och grovriv morötter. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morot, lök, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min.
  3. Tillsätt röda linser, vatten, tomatpuré och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka.
  4. Värm surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
  5. Finhacka timjan (spara några kvistar till servering). Ta soppan från värmen och mixa till önskad konsistens. Rör ner timjan och pressad apelsinsaft. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Rosta frömix med pumpakärnor i en torr och het stekpanna tills de är gyllene! Grovhacka tomat. 
  7. Toppa morots- och linssoppan med rostad frömix, hackad tomat och timjan. Servera med surdegsbaguette.