Pasta med spenat- och citronpesto, rostad butternutpumpa och pinjenötter
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta med spenat- och citronpesto, rostad butternutpumpa och pinjenötter

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Rostade grönsaker

Butternutpumpa
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g

Spenat- och citronpesto

Citron
1 st
Pinjenötter
20 g
Babyspenat
30 g
Vitlök
½ klyfta
Neutral olja
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tillbehör

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 610 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
  3. Rostade grönsaker: Skala, kärna ur och tärna butternutpumpa med en vass kniv. Lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med pressad vitlök, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Lägg cocktailtomater på andra sidan av plåten och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i övre delen av ugnen ca 25 min.
  4. Spenat- och citronpesto: Skölj citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften (ca 2 tsk). Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med pinjenötter, spenat, pressad vitlök, neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Mixa slät med stavmixer.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1 dl av pastavattnet).
  6. Blanda nykokt pasta med spenat- och citronpesto, späd med sparat pastavatten till önskad krämighet. Toppa pastan med rostad butternutpumpa, rostade tomater och ruccola. Servera direkt!