15-20
Vegetariskt
Tacos de lentejas - vegetarisk belugataco med avokadokräm och mangosalsa
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- sparat kokvatten
- tomatpuré
- salt
Belugafärs
Belugalinser
125 g
Sparat kokvatten
½ dl
Tomatpuré
1 msk
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Mangosalsa
Mango
1 st
Koriander
20 g
Lime
½ st
Avokadokräm
Avokado
1 st
Lime
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Till servering
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Tomatsalsa
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 701 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 96 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm tortillabröden hastigt i en torr och het stekpanna innan servering!
- Belugafärs: Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av linserna.
- Blanda avhällda linser med kokvatten, tomatpuré, Linas tre kryddor och salt i en bunke. Mosa till en grynig färs.
- Mangosalsa: Skär mango i tärningar. Finhacka koriander. Lägg allt i en skål och pressa över limesaft.
- Avokadokräm: Mosa avokado i en skål eller mixa med stavmixer. Rör ner pressad limesaft, matyoghurt och salt.
- Servera tortillabröd (se tips!) med belugafärs, mangosalsa, avokadokräm och tomatsalsa.