Tacos de lentejas - vegetarisk belugataco med avokadokräm och mangosalsa
15-20
Vegetariskt

Tacos de lentejas - vegetarisk belugataco med avokadokräm och mangosalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • sparat kokvatten
  • tomatpuré
  • salt

Belugafärs

Belugalinser
125 g
Sparat kokvatten
½ dl
Tomatpuré
1 msk
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk

Mangosalsa

Mango
1 st
Koriander
20 g
Lime
½ st

Avokadokräm

Avokado
1 st
Lime
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm

Till servering

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Tomatsalsa
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 701 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 96 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm tortillabröden hastigt i en torr och het stekpanna innan servering!

  1. Belugafärs: Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av linserna.
  2. Blanda avhällda linser med kokvatten, tomatpuré, Linas tre kryddor och salt i en bunke. Mosa till en grynig färs. 
  3. Mangosalsa: Skär mango i tärningar. Finhacka koriander. Lägg allt i en skål och pressa över limesaft.
  4. Avokadokräm: Mosa avokado i en skål eller mixa med stavmixer. Rör ner pressad limesaft, matyoghurt och salt. 
  5. Servera tortillabröd (se tips!) med belugafärs, mangosalsa, avokadokräm och tomatsalsa.