Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Fröbakad torsk
Cocktailtomater
250 g
Vitlök
½ klyfta
Torkad oregano
2 tsk
Olivolja
1 msk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Frömix
1 förp
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Tomatsalsa
1 förp
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 528 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 47 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Fröbakad torsk: Halvera cocktailtomater. Lägg tomat, pressad vitlök och torkad oregano i en smord ugnsform. Ringla över olivolja på torskfilérna och krydda med salt och lite nymald svartpeppar runt om.
- Lägg frömix på en tallrik och vänd fiskens ena sida i frömixen. Lägg fisken med fröblandningen uppåt på tomaterna i ugnsformen. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
- Lägg torsken på tallrikar. Mosa de bakade cocktailtomaterna lite lätt med en gaffel. Blanda ner tomatsalsa och olivolja, smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
- Servera fröbakad torsk med bulgur, tomatsås och mixsallad. Toppa med resten av den torkade oreganon.