Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- grönsaksbuljong
- socker
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Tomatsoppa
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Torkad oregano
½ msk
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Pizza
Pizzadeg (Vete)
1 st
Tomatsalsa
1 förp
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Torkad oregano
Bakplåtspapper
1 st
Grönsaksstavar
Morot
2 st
Gurka
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 752 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 97 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Tomatsoppa: Tärna schalottenlök och tomat grovt. Skiva vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, vitlök och tomatpuré hastigt.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 10 min.
- Pizza: Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred tomatsalsan över pizzadegen. Grovriv mozzarella och fördela osten och lite torkad oregano på pizzan. Lägg över på en ugnsplåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills pizzan fått fin färg.
- Tomatsoppa: Rör ner vispgrädde och ta soppan från värmen och mixa med stavmixer direkt i kastrullen, till en slät soppa. Blanda ner tärnad tomat.
- Grönsaksstavar: Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
- Dela upp pizzan i slices. Servera tomatsoppan med nygräddade pizzaslices och grönsaksstavar.