Tomatsoppa med pizzaslices
30-40
Vegetariskt

Tomatsoppa med pizzaslices

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper

Tomatsoppa

Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Torkad oregano
½ msk
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl

Pizza

Pizzadeg (Vete)
1 st
Tomatsalsa
1 förp
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Torkad oregano
Bakplåtspapper
1 st

Grönsaksstavar

Morot
2 st
Gurka
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 752 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 97 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Tomatsoppa: Tärna schalottenlök och tomat grovt. Skiva vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, vitlök och tomatpuré hastigt. 
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 10 min.
  4. Pizza: Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred tomatsalsan över pizzadegen. Grovriv mozzarella och fördela osten och lite torkad oregano på pizzan. Lägg över på en ugnsplåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills pizzan fått fin färg.
  5. Tomatsoppa: Rör ner vispgrädde och ta soppan från värmen och mixa med stavmixer direkt i kastrullen, till en slät soppa. Blanda ner tärnad tomat.
  6. Grönsaksstavar: Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
  7. Dela upp pizzan i slices. Servera tomatsoppan med nygräddade pizzaslices och grönsaksstavar.