Citronmarinerade räkor med gurka, dill och krämig risoni
20-30

Citronmarinerade räkor med gurka, dill och krämig risoni

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Krämig risoni

Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Risoni (Vete)
150 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Salt
Svartpeppar

Citronmarinerad räksallad

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Gurka
1 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Dill
20 g
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 513 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Finriv det yttersta skalet från citronen och smaka upp risonin med!

  1. Krämig risoni: Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör om då och då.
  2. Citronmarinerad räksallad: Häll av räkor. Tärna gurka och fetaost smått. Finhacka dill.
  3. Lägg allt i separata skålar eller blanda allt i en stor salladsskål. Dressa med pressad citronsaft (ca 1 msk), olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. 
  4. Krämig risoni: Finriv parmesanost och rör ner i risonin. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera krämig risoni med citronmarinerad räksallad.