Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Krämig risoni
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Risoni (Vete)
150 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Salt
Svartpeppar
Citronmarinerad räksallad
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Gurka
1 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Dill
20 g
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 513 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Finriv det yttersta skalet från citronen och smaka upp risonin med!
- Krämig risoni: Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör om då och då.
- Citronmarinerad räksallad: Häll av räkor. Tärna gurka och fetaost smått. Finhacka dill.
- Lägg allt i separata skålar eller blanda allt i en stor salladsskål. Dressa med pressad citronsaft (ca 1 msk), olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
- Krämig risoni: Finriv parmesanost och rör ner i risonin. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera krämig risoni med citronmarinerad räksallad.