Gräddig tomat- och salviapasta med fläskfärs och ruccola
15-20

Gräddig tomat- och salviapasta med fläskfärs och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt

Pastasås

Tomat
2 st
Salvia
10 g
Olivolja
Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
1 förp
Pizzasås
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 806 kcal
  • Fett 37 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
  2. Pastasås: Tärna tomat grovt. Strimla salvia. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna med höga kanter. Bryn fläskfärs ca 3 min, krydda med salt och peppar- och fänkålsmix. Blanda ner tomater, pizzasås och grädde i stekpannan. Koka ca 5 min. Tillsätt salvian.
  3. Häll av pastan och blanda med pastasåsen. Toppa med ruccola och servera direkt.