Koreansk kycklingbowl med rädisor, sesamfrön och asiatisk coleslaw
15-20
Laktosfri

Koreansk kycklingbowl med rädisor, sesamfrön och asiatisk coleslaw

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vitvinsvinäger

Soja- och ingefärskyckling

Minutfilé
330 g
Neutral olja
½ msk
Salt
1 krm
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp

Asiatisk coleslaw

Strimlad vitkål
250 g
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Till servering

Jasminris
125 g
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 709 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna innan servering!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Lägg strimlad vitkål i iskallt vatten. Skiva eller kvarta rädisor. Skär minutfilé i mindre bitar.
  3. Soja- och ingefärskyckling: Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs kycklingbitarna med salt ca 4 min, tills kycklingen är klar. Tillsätt soja- och ingefärssås och stek ytterligare ca 1 min.
  4. Asiatisk coleslaw: Blanda majonnäs, japansk soja, neutral olja och vitvinsvinäger i en rymlig bunke. Häll av vitkålen och blanda ner i bunken. Toppa med sesamfrön (se tips!).
  5. Lägg jasminris i botten på 2 djupa skålar, toppa med soja- och ingefärskyckling, rädisor och asiatisk coleslaw.