15-20
Laktosfri
Koreansk kycklingbowl med rädisor, sesamfrön och asiatisk coleslaw
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vitvinsvinäger
Soja- och ingefärskyckling
Minutfilé
330 g
Neutral olja
½ msk
Salt
1 krm
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Asiatisk coleslaw
Strimlad vitkål
250 g
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Till servering
Jasminris
125 g
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 709 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna innan servering!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Lägg strimlad vitkål i iskallt vatten. Skiva eller kvarta rädisor. Skär minutfilé i mindre bitar.
- Soja- och ingefärskyckling: Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs kycklingbitarna med salt ca 4 min, tills kycklingen är klar. Tillsätt soja- och ingefärssås och stek ytterligare ca 1 min.
- Asiatisk coleslaw: Blanda majonnäs, japansk soja, neutral olja och vitvinsvinäger i en rymlig bunke. Häll av vitkålen och blanda ner i bunken. Toppa med sesamfrön (se tips!).
- Lägg jasminris i botten på 2 djupa skålar, toppa med soja- och ingefärskyckling, rädisor och asiatisk coleslaw.