Bakade rödbetor med rotselleripuré och brynt smör
35-45
Utan gluten
Vegetariskt

Bakade rödbetor med rotselleripuré och brynt smör

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • svartpeppar

Rotselleripuré

Rotselleri (Selleri)
300 g
Mospotatis
400 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Salt
½ tsk

Bakade betor

Kokt rödbeta
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g

Apelsinsallad

Apelsin
1 st
Gröna linser
½ förp
Bladpersilja
20 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 598 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rotselleripuré: Skala och skär rotselleri och mospotatis i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt smör och mjölk och mixa till en slät puré. Smaka av med salt.
  3. Bakade betor: Tärna rödbetor i 2 cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Baka mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut plåten och smula fetaost över rödbetorna. Baka ytterligare ca 10 min högt upp i ugnen.
  4. Apelsinsallad: Skala och skiva apelsin. Häll av och skölj gröna linser. Grovhacka bladpersilja. Blanda allt i en skål. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Brynt smör: Bryn smör på låg värme i en liten kastrull. Ta från värmen när smöret blivit gyllene och börjar dofta nötigt.
  6. Fördela rotselleripuré i två skålar. Toppa med bakade betor och apelsinsallad. Ringla över brynt smör.