Massaman grönsakscurry med vitlöksstekt blomkål och jordnötter
30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Massaman grönsakscurry med vitlöksstekt blomkål och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Jasminris

Jasminris
125 g

Massaman grönsakscurry

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Bakpotatis
1 st
Lime
1 st
Massaman curry
½ förp
Coconut cream
1 förp
Neutral olja
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt

Vitlöksstekt blomkål

Blomkål
½ st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Salt
Svartpeppar

Till servering

Koriander
20 g
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 739 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 105 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse Massaman grönsakscurry: Skiva gul lök och vitlök. Skär röd paprika och tomat i mindre bitar. Skala och skär bakpotatis i tärningar (ca 2x2 cm). Halvera lime.
  3. Massaman grönsakscurry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök ca 1 min. Tillsätt bakpotatis, paprika, vitlök och massaman curry. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten, coconut cream och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 15 min tills potatisen är mjuk. Tillsätt tomaterna. Smaka av med salt och pressad limesaft.
  4. Vitlöksstekt blomkål: Halvera blomkål och skär i cm-tjocka skivor. Skala och skiva vitlök tunt. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek blomkålen ca 2 min per sida. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Grovhacka koriander. Servera Massaman grönsakscurry med vitlöksstekt blomkål och jasminris. Toppa med koriander och hackade jordnötter.