Morot- och ingefärssoppa med chilirostade kikärtor och koriander
25-35
Vegetariskt

Morot- och ingefärssoppa med chilirostade kikärtor och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • bakplåtspapper

Morot- och ingefärssoppa

Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Coconut cream
1 förp
Vatten
4 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt

Kikärtskrutonger

Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Majsstärkelse
1 msk
Olivolja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm

Lime cream cheese

Lime
1 st
Cream cheese (Mjölk, Laktos)
⅓ förp
Salt
½ krm

Till servering

Surdegspavé (Vete)
1 förp
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 547 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Morot- och ingefärssoppa: Slanta morötter och grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs allt ca 2 min.
  3. Tillsätt pressad vitlök, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min eller tills morötterna är mjuka. 
  4. Kikärtskrutonger: Häll av och skölj kikärtor. Torka med hushållspapper och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med majsstärkelse, olivolja, chili flakes och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min.
  5. Lime cream cheese: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal med cream cheese och salt i en skål. 
  6. Morot- och ingefärssoppa: Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och pressad saft från den använda limen. 
  7. Toppa morot- och ingefärssoppa med kikärtskrutonger och koriander. Servera med surdegspavé och lime cream cheese.