Bulgurpilaff med blomkål, getost och hasselnötsdukkah
25-35
Vegetariskt

Bulgurpilaff med blomkål, getost och hasselnötsdukkah

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • grönsaksbuljong

Rostad blomkål

Blomkål
½ st
Citron
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Bulgurpilaff

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Bulgur (Vete)
125 g
Saffran
1 förp
Vatten
3 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt

Hasselnötsdukkah

Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Granatäpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Getost (Mjölk, Laktos)
100 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 477 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad blomkål: Skär blomkål i buketter. Skölj citron och finriv skalet. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper och blanda med citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills blomkålen fått fin färg.
  3. Bulgurpilaff: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs löken ca 2 min. Tillsätt bulgur och saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med lite salt.
  4. Hasselnötsdukkah: Hetta upp en torr stekpanna och rosta hasselnötter ca 1 min, tills de fått fin färg. Lägg i en mortel och mortla med spiskummin, malen koriander, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Har du ingen mortel kan du blanda allt i en skål istället.
  5. Kärna ur granatäpplet genom att rulla det på bänken, med lite tryck, så att kärnorna lossnar. Halvera sedan granatäpplet och pilla ur kärnorna.
  6. Finhacka bladpersilja. Bryt getost i bitar.
  7. Lägg upp bulgurpilaffen på ett serveringsfat. Servera toppad med rostad blomkål, getost, hasselnötsdukkah, granatäppelkärnor och persilja.