Pasta med paprikasås, spenat, fetaostströssel och oliver
20-30
Vegetariskt

Pasta med paprikasås, spenat, fetaostströssel och oliver

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • ströbröd
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
  • tomatpuré
  • rödvinsvinäger
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • sambal oelek

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Fetaostströssel

Fetaost (Mjölk, Laktos)
75 g
Bakplåtspapper
1 st
Ströbröd
1 ½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm

Paprikasås

Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Rödvinsvinäger
1 ½ tsk
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Sambal oelek
½ tsk
Fetaost (Mjölk, Laktos)
25 g
Salt

Tillbehör

Babyspenat
30 g
Snacksoliver
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 736 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 160°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
  3. Fetaostströssel: Smula sönder fetaost. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med ströbröd, torkad rosmarin, olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills det fått färg och blivit lite krispigt.
  4. Paprikasås: Skär paprika och tomat i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Fräs allt i en kastrull med olivolja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och rödvinsvinäger. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, smulad grönsaksbuljong och sambal oelek, låt sjuda under lock ca 8 min. Tillsätt fetaost och mixa allt med en stavmixer till en krämig sås. Smaka av med salt.  
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Häll av pastan och blanda med paprikasås och babyspenat. Lägg upp på tallrikar och servera pastan toppad med fetaostströssel och oliver.