Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- ströbröd
- olivolja
- salt
- vitlök
- tomatpuré
- rödvinsvinäger
- vatten
- grönsaksbuljong
- sambal oelek
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Fetaostströssel
Fetaost (Mjölk, Laktos)
75 g
Bakplåtspapper
1 st
Ströbröd
1 ½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Paprikasås
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Rödvinsvinäger
1 ½ tsk
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Sambal oelek
½ tsk
Fetaost (Mjölk, Laktos)
25 g
Salt
Tillbehör
Babyspenat
30 g
Snacksoliver
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 736 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 160°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
- Fetaostströssel: Smula sönder fetaost. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med ströbröd, torkad rosmarin, olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills det fått färg och blivit lite krispigt.
- Paprikasås: Skär paprika och tomat i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Fräs allt i en kastrull med olivolja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och rödvinsvinäger. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, smulad grönsaksbuljong och sambal oelek, låt sjuda under lock ca 8 min. Tillsätt fetaost och mixa allt med en stavmixer till en krämig sås. Smaka av med salt.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Häll av pastan och blanda med paprikasås och babyspenat. Lägg upp på tallrikar och servera pastan toppad med fetaostströssel och oliver.