Medelhavsbiffar med rostad tomat, pecorinorisotto och ruccola
35-45
Laktosfri
Utan gluten

Medelhavsbiffar med rostad tomat, pecorinorisotto och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • vitlök
  • ägg
  • tomatpuré

Rostade tomater

Tomat
2 st
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Risotto

Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Salt
Svartpeppar
Riven pecorino (Mjölk)
50 g

Medelhavsbiffar

Ägg (Ägg)
1 st
Tomatpuré
2 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja

Till servering

Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 693 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Rostade tomater: Klyfta tomater. Lägg på en plåt med  bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. 
  3. Förberedelse risotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök. 
  4. Risotto: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. 
  5. Medelhavsbiffar: Blanda ägg, tomatpuré, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma färsen till 2 biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Blanda ner riven pecorino och rostade tomater i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera tomat- och pecorinorisotto med medelhavsbiffar och ruccola.