Grillat kalkonspett med ljummen asiatisk bulgursallad och limesmör
30-40
Laktosfri

Grillat kalkonspett med ljummen asiatisk bulgursallad och limesmör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • grillspett

Limesmör

Lime, rivet skal
1 st
Smör (Mjölk)
25 g
Salt
½ krm
Svartpeppar

Lime- och chilidressing

Röd chili
½ st
Lime, pressad saft
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk

Grillade kalkonspett

Kalkonlårstek
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Grillspett

Asiatisk bulgursallad

Morot
2 st
Pak choy
1 förp
Bulgur (Vete)
125 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 591 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Vill du grilla, tänd grillen. Om ni inte grillar så värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Limesmör: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg skalet i en liten skål tillsammans med smör, salt och lite nymald svartpeppar. Mosa ihop med en gaffel.
  4. Lime- och chilidressing: Finhacka röd chili och lägg i en skål. Blanda med pressad saft från den använda limen, pressad vitlök, socker, vitvinsvinäger och japansk soja.
  5. Kalkonspett: Skär bort fettkappan på kalkonlårsteken. Skär sedan köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Ringla över lite olivolja. Trä upp köttet på grillspett.
  6. Grilla eller stek kalkonspetten i en stekpanna med lite olivolja, ca 3 min per sida. Lägg över spetten i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  7. Sallad: Hyvla tunna remsor av morötter med en potatisskalare. Finstrimla pak choy och grovhacka koriander. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med kokt bulgur. 
  8. Blanda ihop salladen med lime- och chilidressing. Servera nygrillade kalkonspett med limesmör och ljummen asiatisk bulgursallad.