Torskfilé meunière med tomat, bacon, vitlöksyoghurt och ruccola
35-45
Utan gluten

Torskfilé meunière med tomat, bacon, vitlöksyoghurt och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • tomatpuré
  • socker
  • sambal oelek
  • vatten
  • vetemjöl
  • smör

Rostad potatis

Småpotatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Vitlöksyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm

Tomat- och baconsås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Bacon
½ förp
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
1 tsk
Socker
1 krm
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
1 dl
Salt
1 krm

Torsk meunière

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
Smör (Mjölk)
Olivolja

Tillbehör

Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 578 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 47 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Halvera småpotatis och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
  4. Förberedelser till tomat- och baconsås: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna tomat.
  5. Tomat- och baconsås: Fräs tärnat bacon i en kastrull tills det har fått färg. Tillsätt lök, vitlök, cocktailtomat och tomatpuré till kastrullen. Låt allt fräsa ca 3 min. Tillsätt paprikapulver, socker, sambal oelek och vatten, låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt.
  6. Torsk meunière: Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd torskfiléerna i mjölet. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och smör, stek den mjölade fisken ca 2 min per sida.
  7. Servera nystekt torsk med tomat- och baconsås, rostad potatis, vitlöksyoghurt och ruccola.