35-45
Utan gluten
Torskfilé meunière med tomat, bacon, vitlöksyoghurt och ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- tomatpuré
- socker
- sambal oelek
- vatten
- vetemjöl
- smör
Rostad potatis
Småpotatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Tomat- och baconsås
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Bacon
½ förp
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
1 tsk
Socker
1 krm
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
1 dl
Salt
1 krm
Torsk meunière
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
Smör (Mjölk)
Olivolja
Tillbehör
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 578 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 47 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Halvera småpotatis och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
- Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
- Förberedelser till tomat- och baconsås: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna tomat.
- Tomat- och baconsås: Fräs tärnat bacon i en kastrull tills det har fått färg. Tillsätt lök, vitlök, cocktailtomat och tomatpuré till kastrullen. Låt allt fräsa ca 3 min. Tillsätt paprikapulver, socker, sambal oelek och vatten, låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt.
- Torsk meunière: Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd torskfiléerna i mjölet. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och smör, stek den mjölade fisken ca 2 min per sida.
- Servera nystekt torsk med tomat- och baconsås, rostad potatis, vitlöksyoghurt och ruccola.