Malai kofta curry - vegetariska färsbollar med cashewnötter i currysås och basmatiris
30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Malai kofta curry - vegetariska färsbollar med cashewnötter i currysås och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • sambal oelek
  • salt
  • neutral olja
  • vitlök
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • svartpeppar

Koftabollar

Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Ingefära
½ bit
Vegetarisk färs
1 förp
Sambal oelek
1 krm
Garam masala
½ tsk
Salt
2 krm
Neutral olja

Currysås

Ingefära
½ bit
Gul lök
1 st
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
ca 2 tsk
Curry
2 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
¾ tärning
Coconut cream
1 förp
Salt
Svartpeppar

Grönsaker

Pak choy
1 förp
Salt

Till servering

Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 749 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koftabollar: Hacka cashewnötter. Skala och finriv all ingefära. Lägg nötterna och hälften av ingefäran i en bunke. Blanda ner vegetarisk färs, sambal oelek, garam masala och salt. Forma till ca 10 st bollar. 
  3. Currysås: Hacka gul lök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs gul lök, pressad vitlök och ingefära ca 1 min. Blanda ner garam masala och curry, fräs ytterligare ca 1 min. 
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud till servering. 
  5. Koftabollar: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek bollarna ca 5 min runt om. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
  6. Grönsaker: Strimla pak choy. Hetta upp den använda stekpannan. Fräs pak choy hastigt och krydda med lite salt.
  7. Malai kofta curry: Lägg i bollarna i currysåsen och rör försiktigt ner coconut cream i grytan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  8. Grovhacka koriander. Servera malai kofta curry med pak choy och basmatiris. Toppa med koriander.