Avokado- och citronpasta med valnötsströssel och ärtskott
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Avokado- och citronpasta med valnötsströssel och ärtskott

Ingredienser

Allergener
  • Vete,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • pastavatten
  • salt
  • svartpeppar

Avokadopasta

Linguine (Vete)
200 g
Pastavatten
1 dl
Tomatmix
1 förp

Valnötsströssel

Bladpersilja
10 g
Valnötter (Valnötter)
30 g
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm

Avokadokräm

Citron
½ st
Bladpersilja
10 g
Avokado
2 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Till servering

Ärtskott
Näringsvärde per portion
  • Energi 720 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Avokadopasta: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan. 
  2. Valnötsströssel: Finhacka bladpersilja och valnötter. Hetta upp en torr stekpanna och stek persilja, valnötter, chili flakes och salt ca 2 min.
  3. Avokadokräm: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka bladpersilja. Gröp ur avokadoköttet och lägg i en mixerbunke. Blanda ner citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), persilja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt. 
  4. Avokadopasta: Halvera tomatmix. Blanda ner sparat pastavatten i avokadokrämen och värm tillsammans med den avhällda pastan i kastrullen ca 1 min. Vänd ner tomater. Smaka av med lite salt.
  5. Servera avokadopasta toppat med valnötsströssel och lite ärtskott.