20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Avokado- och citronpasta med valnötsströssel och ärtskott
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete,
- valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- pastavatten
- salt
- svartpeppar
Avokadopasta
Linguine (Vete)
200 g
Pastavatten
1 dl
Tomatmix
1 förp
Valnötsströssel
Bladpersilja
10 g
Valnötter (Valnötter)
30 g
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Avokadokräm
Citron
½ st
Bladpersilja
10 g
Avokado
2 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Till servering
Ärtskott
Näringsvärde per portion
- Energi 720 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Avokadopasta: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Valnötsströssel: Finhacka bladpersilja och valnötter. Hetta upp en torr stekpanna och stek persilja, valnötter, chili flakes och salt ca 2 min.
- Avokadokräm: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka bladpersilja. Gröp ur avokadoköttet och lägg i en mixerbunke. Blanda ner citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), persilja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
- Avokadopasta: Halvera tomatmix. Blanda ner sparat pastavatten i avokadokrämen och värm tillsammans med den avhällda pastan i kastrullen ca 1 min. Vänd ner tomater. Smaka av med lite salt.
- Servera avokadopasta toppat med valnötsströssel och lite ärtskott.