Asien taco med krispig tofu, koriandersås och rostade sesamfrön
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Asien taco med krispig tofu, koriandersås och rostade sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • neutral olja
  • sambal oelek
  • vatten
  • salt
  • socker

Krispig tofu

Tofu (Sojabönor)
200 g
Srirachasås
1 förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Panko (Vete)
75 g
Neutral olja

Koriandersås

Koriander
20 g
Sambal oelek
1 tsk
Lime
1 st
Neutral olja
½ msk
Vatten
2 msk
Salt

Kålsallad

Rödkål
300 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
1 tsk
Neutral olja
1 tsk
Salt

Tillbehör

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Salladslök
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 602 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Krispig tofu: Tärna tofu smått och krama ur vätskan med en ren kökshandduk eller hushållspapper, så att tofun faller isär litegrann. Blanda srirachasås, japansk soja och vitvinsvinäger i en bunke. Blanda ner tofun i marinaden och låt dra till steg 5.
  2. Koriandersås: Lägg koriander, sambal oelek, pressad limesaft, neutral olja och vatten i en mixerbunke. Mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med lite salt.
  3. Kålsallad: Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en bunke och blanda med vitvinsvinäger, socker och neutral olja. Krama salladen mjuk med händerna. Smaka av med lite salt.
  4. Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna, spara pannan. Värm tortillabröd hastigt i stekpannan och håll varma i en ren kökshandduk. Strimla salladslök.
  5. Krispig tofu: Lägg panko på en tallrik och vänd runt tofun. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan och stek tofun krispig under omrörning ca 4 min, tills den fått fin färg. 
  6. Servera varma tortillabröd med krispig tofu och kålsallad. Toppa med salladslök, sesamfrön och ringla över koriandersås.