Halloumi- och zucchinigryta med vildris och grönsallad
15-20
Utan gluten
Vegetariskt

Halloumi- och zucchinigryta med vildris och grönsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Halloumigryta

Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Zucchini
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Torkad oregano
½ msk
Mild senap (Senap)
2 tsk
Socker
1 krm
Salt
Svartpeppar

Grönsallad

Tomat
1 st
Mixsallad
30 g

Till servering

Vildris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 651 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid - dressa salladen med lite olivolja, vitvinsvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar.

  1. Förberedelser: Tärna halloumi och zucchini. Grovhacka bananschalottenlök. 
  2. Koka vildris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Halloumigryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och stek halloumi runt om tills den fått fin färg. Lägg upp på en tallrik och ställ åt sidan. Fräs zucchini, lök och pressad vitlök i den använda stekgrytan ca 2 min.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, senap och socker. Låt sjuda utan lock i ca 8 min. Lägg ner halloumin och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Grönsallad: Klyfta tomater. Lägg tomater och mixsallad i en skål (se tips!).
  6. Servera halloumi-och zucchinigryta med nykokt vildris och grönsallad.