Ingredienser
2 pers
Allergener
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- flytande honung
- vitvinsvinäger
Rostad potatissallad
Potatisklyftor
1 förp
Olivolja
Salt
2 krm
Fänkål
1 st
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Salsicciakorv
Salsicciakorv
200 g
Dressing
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Flytande honung
½ tsk
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Örtmix
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 472 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 41 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatissallad: Lägg potatisklyftor på en ugnsplåt och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i ugnen ca 18 min, tills potatisen är klar och fått fin färg.
- Skiva fänkål och halvera tomat. Ta ut plåten med potatis när det återstår ca 15 min. Lägg tomater på sidan av potatisen med snittytan uppåt. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg på fänkål och salsiccia. Tillaga klart i ugnen ca 15 min, tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Dressing: Blanda dijonsenap, honung, olivolja, vitvinsvinäger och örtmix i en rymlig salladsskål. Blanda ner potatisklyftor, fänkål och ruccola.
- Servera salsiccia med bakad tomat och rostad potatissallad.