Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Persilladebakad lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Olivolja
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Tzatziki
Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Mixsallad
30 g
Gurka
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 610 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 41 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Blanda gärna salladen med lite olivolja, vinäger, salt och svartpeppar!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Persilladebakad lax: Lägg laxfilé i en ugnsfast form. Ringla på lite olivolja och krydda med persillade, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 9 min, tills fisken är klar.
- Tzatziki: Grovriv gurka. Pressa ur lite av vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
- Skär resten av gurkan i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med mixsallad (se tips!). Servera till persilladebakad lax, bulgur och tzatziki.