Persilladebakad lax med tzatziki och bulgur
15-20

Persilladebakad lax med tzatziki och bulgur

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök

Persilladebakad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Olivolja
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
2 krm
Svartpeppar

Tzatziki

Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Mixsallad
30 g
Gurka
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 610 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 41 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Blanda gärna salladen med lite olivolja, vinäger, salt och svartpeppar!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Persilladebakad lax: Lägg laxfilé i en ugnsfast form. Ringla på lite olivolja och krydda med persillade, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 9 min, tills fisken är klar.
  4. Tzatziki: Grovriv gurka. Pressa ur lite av vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Skär resten av gurkan i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med mixsallad (se tips!). Servera till persilladebakad lax, bulgur och tzatziki.