Chili sin carne med vegetarisk färs, ris och majssalsa
20-30
Utan gluten
Vegetariskt

Chili sin carne med vegetarisk färs, ris och majssalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • grönsaksbuljong
  • vatten
  • salt

Chili sin carne

Gul paprika
1 st
Tomat
1 st
Neutral olja
½ msk
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Salt
1 krm

Majssalsa

Majs
1 förp
Limeskal
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt

Till servering

Basmatiris
125 g
Limeklyftor
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 688 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Tärna gul paprika och tomat. Häll av majs. Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Klyfta limen.
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Chili sin carne: Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs vegetarisk färs och pressad vitlök ca 4 min. Krydda med Linas tre kryddor och smulad grönsaksbuljong. 
  4. Tillsätt krossade tomater och vatten i grytan och låt puttra ca 10 min under lock. Vänd ner paprika och tomat i grytan. Smaka av med salt.
  5. Majssalsa: Blanda avrunnen majs, matyoghurt, limeskal och lite salt i en skål. Det går givetvis lika bra att servera allt var för sig!
  6. Servera chili sin carne med basmatiris och majssalsa.