20-30
Utan gluten
Vegetariskt
Chili sin carne med vegetarisk färs, ris och majssalsa
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- grönsaksbuljong
- vatten
- salt
Chili sin carne
Gul paprika
1 st
Tomat
1 st
Neutral olja
½ msk
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Salt
1 krm
Majssalsa
Majs
1 förp
Limeskal
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Till servering
Basmatiris
125 g
Limeklyftor
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 688 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Tärna gul paprika och tomat. Häll av majs. Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Klyfta limen.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Chili sin carne: Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs vegetarisk färs och pressad vitlök ca 4 min. Krydda med Linas tre kryddor och smulad grönsaksbuljong.
- Tillsätt krossade tomater och vatten i grytan och låt puttra ca 10 min under lock. Vänd ner paprika och tomat i grytan. Smaka av med salt.
- Majssalsa: Blanda avrunnen majs, matyoghurt, limeskal och lite salt i en skål. Det går givetvis lika bra att servera allt var för sig!
- Servera chili sin carne med basmatiris och majssalsa.