Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- vatten
- salt
- svartpeppar
Grönsaker
Tomat
1 st
Röd paprika
1 st
Babyspenat
30 g
Kryddstekt färs
Olivolja
Nötfärs
250 g
Garam masala
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 ½ msk
Vatten
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Till servering
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 581 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 52 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mer vuxen smak, krydda upp matyoghurten med lite sambal oelek och pressad vitlök.
- Grönsaker: Halvera och skiva tomat. Strimla röd paprika. Lägg upp alla grönsaker i skålar.
- Kryddstekt färs: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek nötfärs ca 4 min. Tillsätt garam masala och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min.
- Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Stek tills vätskan kokat in ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt. Önskas mer hetta? Tillsätt lite mer av garam masala kryddan.
- Värm tortillabröden i en torr och het stekpanna.
- Fyll varma tortillabröd med grönsaker, kryddstekt färs och en klick matyoghurt (se tips!). Rulla ihop och ät direkt.