Indisk tortillawrap med kryddstekt färs och grönsaker
25-35

Indisk tortillawrap med kryddstekt färs och grönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Grönsaker

Tomat
1 st
Röd paprika
1 st
Babyspenat
30 g

Kryddstekt färs

Olivolja
Nötfärs
250 g
Garam masala
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 ½ msk
Vatten
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Till servering

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 581 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mer vuxen smak, krydda upp matyoghurten med lite sambal oelek och pressad vitlök.

  1. Grönsaker: Halvera och skiva tomat. Strimla röd paprika. Lägg upp alla grönsaker i skålar.
  2. Kryddstekt färs: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek nötfärs ca 4 min. Tillsätt garam masala och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. 
  3. Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Stek tills vätskan kokat in ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt. Önskas mer hetta? Tillsätt lite mer av garam masala kryddan.
  4. Värm tortillabröden i en torr och het stekpanna. 
  5. Fyll varma tortillabröd med grönsaker, kryddstekt färs och en klick matyoghurt (se tips!). Rulla ihop och ät direkt.