BBQ-marinerad kyckling med rotfrukter - allt på en plåt
35-45
Utan gluten

BBQ-marinerad kyckling med rotfrukter - allt på en plåt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • balsamvinäger
  • flytande honung
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

BBQ-marinerad kyckling

Balsamvinäger
1 msk
Flytande honung
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
1 tsk
Sambal oelek
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g

Rotfrukter & grönsaker

Småpotatis
400 g
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g

Citronsås

Citron
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 515 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går givetvis lika bra att lägga kyckling och grönsaker på varsin plåt!

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. BBQ-marinerad kyckling: Blanda balsamvinäger, honung, tomatpuré, pressad vitlök, paprikapulver, sambal oelek (efter smak), salt och lite nymald svartpeppar i en stor bunke. 
  3. Blanda kycklinglårfilé med marinaden i bunken. Lägg kycklingen i en smord långpanna. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 10 min, medans du gör klart grönsakerna.
  4. Rotfrukter och grönsaker: Halvera småpotatis och dela morot, paprika och tomat i grova bitar. Ta ut plåten ur ugnen och fördela grönsakerna runt kycklingen. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga allt mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Citronsås: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Klyfta den använda citronen.
  6. Finhacka bladpersilja och strö över ugnsplåten. Servera BBQ-marinerad kyckling med rostade rotfrukter och grönsaker, citronsås och citronklyfta.