Majspanerad torsk med currydressing och potatis
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Majspanerad torsk med currydressing och potatis

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • ägg,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • majspanering
  • ägg
  • neutral olja

Currydressing

Grönt äpple
1 st
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Mild senap (Senap)
½ msk
Curry
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Majspanerad torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Majspanering (Ägg)
ca 1 dl förp
Curry
½ tsk
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja

Sallad

Tomat
1 st
Gurka
1 st

Till servering

Potatis
400 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 606 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Currydressing: Grovriv grönt äpple och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs, mild senap och curry. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  3. Majspanerad torsk: Dela torskfilé i totalt 4 jämnstora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Ta fram två tallrikar. Blanda majspanering och curry på en och vispa upp ett ägg i den andra. Vänd fisken först i uppvispat ägg och slutligen i paneringen. Stek fisken på medelvärme i en stekpanna med neutral olja tills den är frasig och gyllenbrun.
  4. Sallad: Skär tomat och gurka i mindre bitar och lägg i en salladsskål.
  5. Servera nystekt panerad torsk med currydressing, grönsaker och potatis.