Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Soja- och ingefärsstekt färs
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Gurka- och jordnötssallad
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Neutral olja
Vitvinsvinäger
Salt
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Svartpeppar
Till servering
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 656 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Soja- och ingefärsstekt färs: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek nötfärs ca 3 min, tills den är helt genomstekt. Tillsätt pressad vitlök, soja- och ingefärssås. Koka ihop ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Gurka- och jordnötssallad: Skiva gurka och rödlök. Blanda med lite olja, vitvinsvinäger, salt och nymalen svartpeppar. Toppa med hackade jordnötter.
- Servera soja- och ingefärsstekt färs med gurka- och jordnötssallad och jasminris.