Blomkålskorma med fetaost, mynta och mangochutney
25-35
Utan gluten
Vegetariskt

Blomkålskorma med fetaost, mynta och mangochutney

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • neutral olja
  • tomatpuré
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Blomkålskorma

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
1 bit
Blomkål
½ st
Neutral olja
2 tsk
Garam masala
½ förp
Curry
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt

Myntayoghurt

Mynta
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Spiskummin
1 krm
Salt
Svartpeppar

Till servering

Basmatiris
125 g
Mynta
10 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Mango chutney
1 burk
Näringsvärde per portion
  • Energi 672 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 92 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda ihop alla torra kryddor till blomkålskorman innan tillagning.

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Hacka gul lök. Skala och finriv vitlök och ingefära. Dela blomkål i mindre buketter. 
  3. Blomkålskorma: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta och stek gul lök ca 2 min. Tillsätt vitlök, ingefära, garam masala, curry, spiskummin och malen koriander, fräs hastigt under omrörning. Tillsätt tomatpuré och blomkål och fräs ytterligare ca 2 min.
  4. Tillsätt coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 12 min, tills blomkålen mjuknat något. Smaka av grytan med lite salt.
  5. Myntayoghurt: Strimla all mynta. Blanda matyoghurt, hälften av mynta, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  6. Smula fetaost. Toppa grytan med resten av myntan och fetaost. Servera blomkålskorma med basmatiris, myntayoghurt och mango chutney.