35-45
0,7 kg CO2e
Utan gluten
Vegetariskt
Rotfruktspytt med äpple, halloumi och stekt ägg
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- flytande honung
Rotfruktspytt
Rotselleri (Selleri)
200 g
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Rött äpple
2 st
Senapskräm
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Stekt ägg
Ägg (Ägg)
2 st
Olivolja
Till servering
Mixsallad
65 g
Näringsvärde per portion
- Energi 805 kcal
- Fett 40 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rotfruktspytt: Skala rotselleri med en vass kniv. Skär potatis, morötter och rotselleri i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
- Senapskräm: Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Stekt ägg: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek äggen ca 3 min, gulan får gärna vara lös. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
- Rotfruktspytt: Finhacka gul lök. Tärna halloumi. Hetta upp den använda stekpannan och stek lök och halloumi ca 5 min. Tärna äpple. Blanda äpple, stekt lök och halloumi med de rostade rotfrukterna. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Toppa rotfruktspytten med salladsmix och stekt ägg. Servera med senapskräm!