25-35
Vegetariskt
Vegetarisk ceasarsallad med kapris och vitlöksstekt portabello
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitlök
- svartpeppar
- smör
Krutonger
Surdegsbaguette (Vete)
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Vitlöksbröd
Surdegsbaguette (Vete)
½ st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Ceasardressing
Kapris
½ burk
Quattrocento (Mjölk)
100 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlöksstekt portabello
Portabello
150 g
Vitlök
1 klyfta
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sallad
Romansallad
1 st
Tomat
1 st
Kapris
½ burk
Näringsvärde per portion
- Energi 707 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Krutonger: Tärna surdegsbaguette. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt.
- Vitlöksbröd: Dela surdegsbaguette på längden och lägg på plåten med krutongerna. Ringla över olivolja och strö på lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min, tills brödet fått fin färg. Halvera vitlöksklyftan och gnid in snittytan på det rostade brödet.
- Caesardressing: Häll av kapris. Grovriv quattrocento. Lägg hälften av den rivna osten i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, kapris, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
- Vitlöksstekt portabello: Skiva portabello och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs portabello, vitlök, salt och lite nymald svartpeppar ca 4 min.
- Sallad: Bryt romansallad i mindre bitar och klyfta tomat. Lägg i en salladsskål och blanda med ceasardressing, kapris, resten av osten och krutonger (spara några till servering).
- Toppa ceasarsalladen med vitlöksstekt portabello och resten av krutongerna. Servera med vitlöksbröd.