Fläskgyros med tomatsås, krämig gurksallad och rostad potatis
25-35
Utan gluten

Fläskgyros med tomatsås, krämig gurksallad och rostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vatten
  • sambal oelek
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Fläskgyros

Vitlök
1 klyfta
Senap (Senap)
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Fläskkotlett
300 g
Olivolja

Tomatsås

Gul lök
1 st
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar

Krämig gurksallad

Gurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1½ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 567 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Halvera potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  3. Fläskgyros: Blanda pressad vitlök, senap, spiskummin och salt i en bunke. Strimla fläskkotlett och blanda ner i senapsblandningen. Låt marinera ca 15 min.
  4. Tomatsås: Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, sambal oelek (efter egen smak) och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Krämig gurksallad: Dela gurka på längden och skär gurka i mindre bitar. Lägg i skål och blanda med matyoghurt, vitvinsvinäger, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Fläskgyros: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek det marinerade fläskköttet ca 7 min, tills det är helt genomstekt.
  7. Servera fläskgyros med tomatsås, krämig gurksallad och rostad potatis.