Vegocarbonara med chipotlemarinerad ostronskivling och färsk persilja
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegocarbonara med chipotlemarinerad ostronskivling och färsk persilja

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • balsamvinäger
  • neutral olja
  • olivolja
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Chipotlemarinerad ostronskivling

Chipotlekrydda
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
30 ml
Balsamvinäger
1 msk
Ostronskivling
200 g
Neutral olja
2 tsk

Carbonarasås

Citron
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Imat (Havre)
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 630 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Chipotlemarinerad ostronskivling: Blanda chipotlekrydda, pressad vitlök, japansk soja och balsamvinäger i en rymlig bunke. Strimla ostronskivling och blanda ner i marinaden så den täcks runt om. Låt stå till steg 5.
  3. Carbonarasås: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bananshalottenlök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i en katrull och stek lök och vitök på låg värme ca 3 min. Tillsätt allt citronskal, pressad citronsaft, imat, smulad grönsaksbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. 
  4. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1/2 dl av pastavattnet). 
  5. Chipotlemarinerad ostronskivling: När pastan kokar, lyft ur svampen från marinaden och torka med lite hushållspapper. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek svampen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
  6. Blanda avhälld pasta med carbonarasåsen, späd med det sparade pastavattnet för önskad krämighet. 
  7. Finhacka bladpersilja. Servera vegocarbonara toppad med chipotlemarinerad ostronskivling och hackad persilja.