Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- vatten
- kycklingbuljong
- socker
- ättiksprit (12%)
- svartpeppar
Kokt potatis
Skalad potatis
1 förp
Kyckling i dillsås
Gul lök
1 st
Dill
20 g
Minutfilé
330 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Morotsslantar
1 förp
Salt
1 krm
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
2 tsk
Ättiksprit (12%)
2 tsk
Majsstärkelse
1 msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Svartpeppar
Gurksallad
Gurka
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 655 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 58 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har tid - pressa potatisen innan servering!
- Kokt potatis: Koka skalad potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela större potatisar i mindre bitar för kortare tillagningstid.
- Förberedelser: Klyfta gul lök. Finhacka dill. Skär minutfilé i mindre bitar.
- Kyckling i dillsås: Hetta upp smör i en stekgryta och bryn kyckling, lök, morotsslantar och salt ca 2 min. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong, socker och ättikssprit. Låt koka ca 6 min, tills kycklingen är klar.
- Blanda majsstärkelse med lika delar vatten. Häll ner grädde och majsstärkelse i grytan, låt sjuda ytterligare ca 1 min. Ta grytan från värmen och vänd ner dill. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Gurksallad: Skär gurka i grova bitar och blanda med mixsallad i en salladsskål.
- Servera kyckling i dillsås med kokt potatis (se tips!) och gurksallad.