Färsk salsiccia med tomatrisotto och stekt paprika
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Färsk salsiccia med tomatrisotto och stekt paprika

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • kycklingbuljong
  • olivolja
  • tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar

Tomatrisotto

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Risottoris
150 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Salt
Svartpeppar

Paprika och salsiccia

Salsicciakorv
200 g
Grön paprika
1 st
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 589 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Tomatrisotto: Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök. Skär tomat i stora tärningar. Finriv parmesan.
  2. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Blanda ner tomatpuré och risottoris, stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt tomaterna och hälften av buljongen. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Blanda ner riven parmesanost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Paprika och salsiccia: Skär salsiccia i bitar. Skär grön paprika i lika stora bitar som korven. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek korven och paprikan ca 4 min, tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Servera tomatrisotto toppat med stekt salsiccia och grön paprika.