Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- vatten
- socker
- grönsaksbuljong
Röd curry med tofu
Tofu (Sojabönor)
200 g
Majsstärkelse
1 msk
Salt
1 krm
Röd paprika
1 st
Pak choy
½ förp
Neutral olja
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Röd currypasta
½ förp
Socker
1 tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st
Tillbehör
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 604 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Röd curry med tofu: Torka tofu torr med lite hushållspapper. Tärna tofu smått. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Krydda med salt.
- Skär röd paprika och pak choy i grova bitar.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och stek tofun runt om ca 5 min, tills den fått färg och frasig yta. Lägg över tofun på ett fat. Torka ur och spara stekpannan.
- Koka ihop coconut cream, vatten, röd currypasta, socker och smulad grönsaksbuljong i den använda stekpannan. Sjud ca 3 min. Lägg ner paprika, pak choy och pressad vitlök. Sjud ytterligare ca 3 min.
- Ta från värmen och rör ner tofun. Smaka av med pressad saft från halva limen och lite salt.
- Klyfta resten av limen. Servera röd curry med tofu, nykokt jasminris och limeklyfta.