Röd curry med tofu och jasminris
25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Röd curry med tofu och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • vatten
  • socker
  • grönsaksbuljong

Röd curry med tofu

Tofu (Sojabönor)
200 g
Majsstärkelse
1 msk
Salt
1 krm
Röd paprika
1 st
Pak choy
½ förp
Neutral olja
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Röd currypasta
½ förp
Socker
1 tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st

Tillbehör

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 604 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Röd curry med tofu: Torka tofu torr med lite hushållspapper. Tärna tofu smått. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Krydda med salt. 
  3. Skär röd paprika och pak choy i grova bitar.
  4. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och stek tofun runt om ca 5 min, tills den fått färg och frasig yta. Lägg över tofun på ett fat. Torka ur och spara stekpannan.
  5. Koka ihop coconut cream, vatten, röd currypasta, socker och smulad grönsaksbuljong i den använda stekpannan. Sjud ca 3 min. Lägg ner paprika, pak choy och pressad vitlök. Sjud ytterligare ca 3 min.
  6. Ta från värmen och rör ner tofun. Smaka av med pressad saft från halva limen och lite salt.
  7. Klyfta resten av limen. Servera röd curry med tofu, nykokt jasminris och limeklyfta.