Kalkonfärsbiffar med löksky och kokt potatis
30-40
Laktosfri

Kalkonfärsbiffar med löksky och kokt potatis

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • socker
  • vetemjöl
  • vatten
  • kycklingbuljong

Kalkonfärsbiffar

Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Olivolja

Löksky

Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Socker
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt

Tillbehör

Småpotatis
400 g
Morötter
300 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 589 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.  
  3. Kalkonfärsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, dijonsenap, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs i en bunke. Forma till 2 biffar.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Spara pannan.
  5. Löksky: Skiva gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och bryn löken med socker ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner vatten, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 6 min och smaka av med lite salt.
  6. Grovriv morötter och lägg upp i en skål. Hacka bladpersilja.
  7. Servera kalkonfärsbiffar med löksky, nykokt potatis och rårivna morötter. Toppa med persilja.