25-35
Laktosfri
Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålsslaw, sesamfrön och lime
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- ägg
- vetemjöl
- neutral olja
Spetskålssallad
Ingefära
1 bit
Spetskål
1 st
Chili flakes
½ tsk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Tonkatsu
Fläskkotlett
300 g
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Panko (Vete)
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Neutral olja
Till servering
Jasminris
125 g
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
½ förp
Lime
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 912 kcal
- Fett 43 g
- Kolhydrater 87 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta sesamfrön i en torr varm stekpanna under omrörning, tills de fått fin färg.
- Spetskålsslaw: Skala och finhacka ingefära. Finstrimla spetskål. Lägg allt i en bunke och blanda med socker, chili flakes, vitvinsvinäger, japansk soja, majonnäs, salt och nymald svartpeppar.
- Tonkatsu: Skär fläskkotlett i två skivor. Knäck ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Krydda fläskkotletterna med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonkatsu ca 3 min per sida tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Klyfta lime. Servera krispig tonkatsu med nykokt jasminris, spetskålsslaw och limeklyfta. Ringla teriyakisås över det frasiga köttet och strö över de rostade sesamfröna.