25-35
Laktosfri
Pork ramen - Nudelsoppa med sojastekt fläskfärs, löskokt ägg och shiitakesvamp
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
- neutral olja
Buljong
Ingefära
1 bit
Vatten
7 ½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
½ msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Shiitake
100 g
Pak choy
½ förp
Soja- och ingefärsstekt fläskfärs
Fläskfärs
250 g
Neutral olja
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Till servering
Ägg (Ägg)
2 st
Salladslök
1 förp
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 766 kcal
- Fett 40 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Buljong: Skala och skiva ingefära. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt vatten, japansk soja och smulad kycklingbuljong. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme ca 20 min.
- Ägg: Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och i kallt vatten. Skala äggen.
- Förberedelse: Kvarta shiitake. Skär pak choy i mindre bitar. Finstrimla salladslök och grovhacka koriander.
- Fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Fräs fläskfärs ca 7 min, tills den fått fin färg. Tillsätt pressad vitlök och soja- och ingefärssås. Låt fräsa ytterligare ca 2 min.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Buljong: Tillsätt shiitake och pak choy till buljongen, låt sjuda ca 1 min. Dra från värmen och smaka av med sesamolja och vitvinsvinäger.
- Halvera äggen. Lägg upp kokta nudlar i två djupa skålar. Häll buljong med grönsaker över nudlarna. Toppa med sojastekt fläskfärs, ägg, salladslök, koriander och chili flakes. Servera direkt.