Morotsfritters med fetaostdipp, oliver, mynta och rostade krutonger
35-45
Vegetariskt

Morotsfritters med fetaostdipp, oliver, mynta och rostade krutonger

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ägg
  • sambal oelek
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
  • flingsalt

Krutonger

Pitabröd (Vete)
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Spiskummin
1 tsk
Salt

Fetaostdipp

Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Morotsfritters

Vita bönor
1 förp
Morötter
300 g
Panko (Vete)
75 g
Vetemjöl (Vete)
2 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Sambal oelek
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar

Olivsallad

Snacksoliver
1 förp
Tomat
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flingsalt
Mynta
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 792 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 99 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in överblivet bröd.

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skala och grovriv morötter. Häll av och skölj vita bönor. 
  3. Krutonger: Skär pitabröd i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg brödbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, spiskummin och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 8 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
  4. Fetaostdipp: Mosa fetaost med en gaffel i en bunke. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar. 
  5. MorotsfrittersMosa vita bönor i en rymlig bunke. Blanda ner morötter, 1 msk panko, vetemjöl, ägg, pressad vitlök, sambal oelek, spiskummin, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Häll upp resten av pankon på en tallrik. Forma morotssmeten till små biffar och vänd runt i panko. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida, tills de fått fin färg.
  7. Olivsallad: Skär tomat i mindre bitar. Grovhacka oliver och mynta. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med krutonger, olivolja, vitvinsvinäger och flingsalt.
  8. Servera nystekta morotsfritters med olivsallad och fetaostdipp.