35-45
Vegetariskt
Morotsfritters med fetaostdipp, oliver, mynta och rostade krutonger
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ägg
- sambal oelek
- vitlök
- vitvinsvinäger
- flingsalt
Krutonger
Pitabröd (Vete)
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Spiskummin
1 tsk
Salt
Fetaostdipp
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Morotsfritters
Vita bönor
1 förp
Morötter
300 g
Panko (Vete)
75 g
Vetemjöl (Vete)
2 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Sambal oelek
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Olivsallad
Snacksoliver
1 förp
Tomat
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flingsalt
Mynta
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 792 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 99 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys in överblivet bröd.
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Förberedelser: Skala och grovriv morötter. Häll av och skölj vita bönor.
- Krutonger: Skär pitabröd i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg brödbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, spiskummin och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 8 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
- Fetaostdipp: Mosa fetaost med en gaffel i en bunke. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
- Morotsfritters: Mosa vita bönor i en rymlig bunke. Blanda ner morötter, 1 msk panko, vetemjöl, ägg, pressad vitlök, sambal oelek, spiskummin, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar.
- Häll upp resten av pankon på en tallrik. Forma morotssmeten till små biffar och vänd runt i panko. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida, tills de fått fin färg.
- Olivsallad: Skär tomat i mindre bitar. Grovhacka oliver och mynta. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med krutonger, olivolja, vitvinsvinäger och flingsalt.
- Servera nystekta morotsfritters med olivsallad och fetaostdipp.