20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Svamp- och linspanna med äpple och rårörda lingon
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- senap,
- havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Svamp- och linspanna
Gul lök
1 st
Skogschampinjoner
200 g
Gröna linser
1 förp
Neutral olja
Salt
1 krm
Imat (Havre)
250 ml
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Mild senap (Senap)
1 msk
Svartpeppar
Till servering
Potatis
400 g
Rött äpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Rårörda lingon
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 592 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 92 g
- Protein 15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Förberedelser: Skiva gul lök och skogschampinjoner. Häll av gröna linser.
- Svamp- och linspanna: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek gul lök och svamp med salt ca 4 min, tills det fått fin färg.
- Tillsätt linser, imat, japansk soja och senap. Koka upp och sjud ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Tärna äpple smått. Finhacka bladpersilja.
- Toppa svamp- och linspannan med äpple och persilja. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.