15-20
Utan gluten
Indisk köttfärsgryta med garam masala, basmatiris och yoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- tomatpuré
- vatten
- kycklingbuljong
- socker
Indisk köttfärsgryta
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Garam masala
1 tsk
Curry
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
½ tsk
Till servering
Basmatiris
125 g
Gurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 579 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse: Kvarta gul lök och tärna tomat.
- Indisk köttfärsgryta: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt lök och pressad vitlök. Krydda med salt, garam masala och curry. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpuré, vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Låt sjuda ca 3 min. Vänd ner tärnad tomat.
- Tärna gurka. Servera Indisk köttfärsgryta med basmatiris, gurka och matyoghurt.