Utan gluten
Örtstekt kyckling med patatas bravas, paprika och fetaost
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
Potatisklyftor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Röd paprika
1 st
Grön paprika
1 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost
50 g
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
Minutfilé
330 g
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
2 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Rökt chilimix
½ förp
Vatten
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 577 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Paprikan kan även tärnas och ätas rå i salladen!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisklyftor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min, tills potatisen fått fin färg och är mjuk.
Halvera röd och grön paprika, ta ur kärnhuset. Lägg in all paprika på ugnsplåten med potatisen (se tips!). Tillaga i ca 15 min. Lägg sedan paprikan på skärbrädan och skär i mindre bitar, lägg i en salladsskål.
Halvera och strimla rödlök. Blanda ner rödlök, olivolja, lite salt, nymald svartpeppar och lite rödvinsvinäger i salladsskålen. Tillsätt ruccola och smulad fetaost vid servering.
Krydda kycklingminutfilé med örtmix, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten och rökt chilikrydda, koka upp och sjud ca 6 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd kycklingen några gånger under tillagningen.
Ringla tomatsåsen från stekpannan över den ugnsrostade potatisen. Servera med kyckling och paprikasallad.
Smaklig måltid!