Rostad sötpotatis med linstabbouleh och hummus
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Rostad sötpotatis
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Hummus
Kikärtor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Pressad citronsaft från 1/4 citron
Olivolja
½ msk
Spiskummin
1 krm
Salt
Linstabbouleh
Belugalinser
1 dl
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Olivolja
½ msk
Pressad citronsaft från ½ citron
Bladpersilja
20 g
Mynta
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Rostad sötpotatis: Skrubba sötpotatisen och skär i cm-tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen är mjuk och fått fin färg. Vänd efter halva tillagningstiden.
- Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
- Hummus: Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 1 msk kikärtsspad, pressad vitlök och pressad citronsaft i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer. Blanda ner olivolja. Smaka av med spiskummin och lite salt. Om hummusen blir för tjock, tillsätt lite mer kikärtsspad.
- Linstabbouleh: Finhacka schalottenlök. Tärna tomat. Kärna ur och tärna gurka. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med avhällda linser, olivolja och citronsaft.
- Grovhacka bladpersilja och mynta. Blanda ner i salladen vid servering.
- Servera linstabbouleh med rostad sötpotatis och hummus.