Svamprisotto med kycklingbacon, parmesan och ruccola
40-50
Laktosfri
Utan gluten
11
Points®värde per portion

Svamprisotto med kycklingbacon, parmesan och ruccola

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • kycklingbuljong
  • neutral olja

Svamp- och baconrisotto

Vatten
½ l
Kycklingbuljong
1 tärning
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
200 g
Kycklingbacon
1 förp
Parmesanost (Mjölk)
½ bit
Neutral olja
½+½ tsk
Risottoris
1¼ dl
Vitt matlagningsvin (Svaveldioxid)
1 dl
Ruccola
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Svamp- och baconrisotto: Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Håll buljongen varm. 
  2. Förberedelser: Finhacka schalottenlök. Skiva champinjoner och kycklingbacon. Finriv parmesanost. 
  3. Svamp- och baconrisotto: Hetta upp ½ tsk neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kycklingbacon ca 3 min, tills de fått fin färg och är knapriga. Lägg upp på en tallrik.
  4. Fräs schalottenlök i stekgrytan tills den mjuknat. Tillsätt ½ tsk neutral olja till grytan och fräs champinjoner ca 3 min, tills de har fått fin färg. Blanda ner risottoris och fräs ytterligare ca 2 min. 
  5. Häll på vitt matlagningsvin och låt det koka in. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Blanda ner bacon och hälften av den rivna parmesanosten i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera bacon- och svamprisotton toppad med resten av den rivna parmesanen och ruccola.