25-35
7
Points®värde per portion
Fisktacos med mangosalsa
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
Fisktacos
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
Tortillabröd (Vete)
¼ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Koriander
10 g
Mangosalsa
Mango
½ st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
½ st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta fler tortillabröd har dem 4 Points/st.
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Lägg torskfilé i en smord ugnsform och krydda med lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills den är klar.
- Mangosalsa: Skala och tärna mango. Tärna tomat. Finhacka bananschalottenlök. Hacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft.
- Stek tortillabröd i en torr stekpanna och lägg i en ren kökshandduk.
- Ta ut fisken ur ugnen och dela i mindre bitar. Fyll tortillabröden med fisk, mangosalsa, matyoghurt och koriander. Ät direkt!