Ginger beef bowl med päron och vitlöksris
20-30

Ginger beef bowl med päron och vitlöksris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Vitlöksris

Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Jasminris
135 g

Ginger beef

Ingefära
1 bit
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ förp
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Neutral olja
½ msk
Nötfärs
250 g
Salt
Svartpeppar

Srirachayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Srirachasås
½ förp

Tillbehör

Morot
1 st
Päron
1 st
Isbergssallad
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 723 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Skala och finriv ingefära. Klyfta rödlök. Skala och grovriv morot. Tärna päron. Skär isbergssallad i mindre bitar.
  2. Vitlöksris: Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs pressad vitlök hastigt. Tillsätt jasminris och vatten, koka enligt anvisning på förpackningen.
  3. Ginger beef: Lägg ingefäran i en skål och pressa ner limesaft. Blanda med chili flakes (efter egen smak) och soja- och ingefärssås.
  4. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 3 min. Tillsätt rödlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Häll på såsen och låt koka in ca 1 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Srirachayoghurt: Blanda matyoghurt och srirachasås (efter egen smak) i en skål.
  6. Fördela vitlöksris, ginger beef, riven morot, tärnat päron och sallad i två skålar. Servera med en klick srirachayoghurt.