Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- tomatpuré
- sambal oelek
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Gratängsås
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Tomatpuré
2 msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Majsstärkelse
2 tsk
Sambal oelek
1 krm
Kycklingbuljong
½ tärning
Falukorvsgratäng
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Saltgurka
⅓ förp
Falukorv
200 g
Tomat
2 st
Vitkålssallad
Vitkål
300 g
Grönt äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
125 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 679 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Gratängsås: Häll mjölk i en bunke. Vispa ner tomatpuré, dijonsenap, majsstärkelse, sambal oelek (efter egen smak) och smulad kycklingbuljong, vispa tills buljongen löst sig något.
- Falukorvsgratäng: Finriv parmesanost. Grovhacka saltgurka. Skiva falukorv och tomat i ca ½-cm tjocka skivor. Varva korv och tomat i en smord ugnsform. Toppa med saltgurka. Slå över gratängsåsen och strö över riven parmesan. Gratinera högt upp i ugnen ca 20 min, tills osten fått fin färg.
- Vitkålssallad: Strimla vitkål och grönt äpple tunt. Lägg i en salladsskål. Blanda ner vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda gärna med händerna tills kålen mjuknat.
- Grovhacka bladpersilja. Servera falukorvsgratäng med vitkålssallad och basmatiris. Toppa med persilja.