Falukorvsgratäng med saltgurka, tomat och parmesan
30-40
Utan gluten

Falukorvsgratäng med saltgurka, tomat och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gratängsås

Mjölk (Mjölk)
2 dl
Tomatpuré
2 msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Majsstärkelse
2 tsk
Sambal oelek
1 krm
Kycklingbuljong
½ tärning

Falukorvsgratäng

Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Saltgurka
⅓ förp
Falukorv
200 g
Tomat
2 st

Vitkålssallad

Vitkål
300 g
Grönt äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar

Till servering

Basmatiris
125 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 679 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Gratängsås: Häll mjölk i en bunke. Vispa ner tomatpuré, dijonsenap, majsstärkelse, sambal oelek (efter egen smak) och smulad kycklingbuljong, vispa tills buljongen löst sig något.
  4. Falukorvsgratäng: Finriv parmesanost. Grovhacka saltgurka. Skiva falukorv och tomat i ca ½-cm tjocka skivor. Varva korv och tomat i en smord ugnsform. Toppa med saltgurka. Slå över gratängsåsen och strö över riven parmesan. Gratinera högt upp i ugnen ca 20 min, tills osten fått fin färg.
  5. Vitkålssallad: Strimla vitkål och grönt äpple tunt. Lägg i en salladsskål. Blanda ner vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda gärna med händerna tills kålen mjuknat. 
  6. Grovhacka bladpersilja. Servera falukorvsgratäng med vitkålssallad och basmatiris. Toppa med persilja.