Fish tacos med limesyrlig rödkål och mango
20-30

Fish tacos med limesyrlig rödkål och mango

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitlök
  • salt
  • ströbröd
  • olivolja

Limesyrlig rödkål

Lime
1 st
Rödkål
250 g
Socker
2 tsk

Vitlöksyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt

Fish taco

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Ströbröd
½ dl
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Olivolja
1 msk

Till servering

Mango
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 660 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Limesyrlig rödkål: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva rödkål tunt och lägg i en bunke. Krama ur kålen med händerna och blanda med socker, finrivet skal och pressad saft från limen.
  2. Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt med pressad vitlök och lite salt i en skål.
  3. Fish taco: Skär torskfilé i mindre bitar och krydda med salt. Lägg ströbröd på en tallrik och blanda med spiskummin och paprikapulver. Vänd fisken i kryddblandningen så det täcker runt om. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  4. Skala och tärna mango. Lägg upp i en skål.
  5. Fyll tortillabröd med fish taco, limesyrlig rödkål, mango och vitlöksyoghurt.